Stop met Excel en Powerpoint voor rapportages!

De hoeveelheid aan informatie waar bedrijven, groot of klein, toegang tot hebben, neemt alsmaar toe. Het verwerken hiervan kan een klus zijn, maar dat is waar data dashboards om de hoek komen kijken. Data dashboards zijn één van de meest waardevolle hulpbronnen voor een bedrijf.

Hoewel data dashboards voorheen mogelijk werden gezien als een luxe, is het tegenwoordig door de hoeveelheid aan informatie meer een noodzaak geworden. Het biedt je een krachtige visualisatie van gegevens die je informatie geven over wat er allemaal gebeurt binnen je bedrijf.

Een data dashboard is een hulpprogramma voor databeheer, dat alle belangrijke bedrijfsstatistieken analyseert, bewaakt, visueel weergeeft en bijhoudt. De gebruikers van het data dashboard kunnen communiceren met de gegevens, waardoor ze goede datagedreven, geïnformeerde en gezonde zakelijke beslissingen kunnen nemen. Het doel van dashboards is om de werkomgeving en analyseprocessen te vereenvoudigen, aangezien er dagelijks enorme hoeveelheden gegevens worden verzameld en bedrijven oplossingen nodig hebben die hen op het juiste moment naar het juiste antwoord brengen.

“…maar ik heb toch excel…”

Soms is het moeilijk om af te stappen van wat je gewend bent, en dat is begrijpelijk. Waarom zou je geen Excel en PowerPoint meer gebruiken en overstappen naar data dashboards? De dagen van statische presentaties zijn inmiddels voorbij en ook voor jou is het dus belangrijk die statische rapportages achterwege te laten.

Waarom wint een data dashboard van Excel en PowerPoint?

  • Het vermijdt overbodige rapportage. Je hebt slechts één tool nodig met de modernste interactieve functies om de weergegeven data snel aan te kunnen passen, in plaats van dertien statische PowerPoint-dia’s te creëren.
  • Rapporten maken gebruik van real-time gegevens. Met toegepaste intelligente datawaarschuwingen kun je spreadsheets geheel elimineren.
  • Het biedt wendbaarheid voor besluitvormers. Interactieve analyse van data met een data dashboard geeft je de mogelijkheid als gebruiker een on-demand antwoord te krijgen op kritische zakelijke vragen met behulp van de meest actuele en relevante gegevens.
  • Het zorgt voor minder IT-betrokkenheid. Door jou als gebruiker in staat te stellen je eigen ad-hoc-gegevensanalyse uit te voeren, kan je bedrijf op waardevolle middelen met betrekking tot IT besparen. Je hebt niet overal het “IT mannetje” voor nodig.
  • Hogere productiviteit. We weten allemaal dat statische rapporten een handig hulpmiddel zijn geweest om de productiviteit te verhogen. Dit is in de vandaag de dag gewoonweg niet meer genoeg. De hoeveelheid aan data die wordt verzameld en daarna geanalyseerd moet worden, groeit continu, en ontelbare statische of papieren vellen of miljoenen rijen en kolommen kunnen je jammer genoeg niet meer helpen zoals ze dat vroeger wel konden.
  • Het biedt snelheid. Er is geen twijfel over mogelijk dat het tempo waarmee we vandaag de dag werken een heel belangrijk element is voor ieder bedrijf dat wil overleven in dit  digitale tijdperk.

Haal dus meer waarde uit je data

Om succesvol te kunnen zijn in het nieuwe digitale landschap, heb je realtime inzichten nodig om realtime acties te kunnen ondernemen, gebaseerd op oplossingen die al je data benutten. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral contact met mij op.